sâmbătă, 12 aprilie 2014

How's life?

Ce văd eu e departe de o utopie. Ce văd eu e doar o cușcă frumos vopsită pe dinafară. Ce văd eu e privarea de libertate prin toate mijloacele cu putință. America se presupune a îmbrățișa diversitatea, dar oare cum se face că totul pare să fie scos de pe banda rulantă? Casele sunt trase la indigo. Peluzele impecabile. Dar, atenție! Pentru a menține starea de fapt e musai ca toți locuitorii unei așezări de acest gen să arunce sute bune în îngijirea petecului de iarbă. Dacă un singur lot nu e îngrijit, apare inamicul... Păpădia! Și ce te faci când tot efortul (financiar) ți se duce de râpă la prima adiere a vântului... Teribil, vă spun, e inacceptabil ce se întâmplă...

Și apropo de aruncat sute... Rare sunt cazurile în care cineva face ceva cu mâna lui. De-asta există imigranți... Americanii nu își curăță nici proprii pantofi (nu-i așa că acum e clar de ce încă există lustrangii?). Dar nu e o chestiune de lene, nici pe departe. Doar că viața e astfel construită încât nu îți lasă timp. Așa ajunge cina să fie cea mai importantă (a se înțelege consistentă) masă a zilei, pentru că e singurul moment care îi prinde pe toți cei dintr-o familie împreună.

Să îmi explice și mie cineva cum pot exista lanțuri de frizerii??? Vorbind de lanțuri să nu uităm că... 

America runs on Duncan!

*Duncan Doughnuts e lanțul de gogoșerii (gogoși care nu sunt nici pe departe ceea ce te-ai aștepta, ci niște aluaturi searbede și peste putință de dulci cu glazuri nenatural de colorate) pe care le poți găsi și în cele mai pipernicite așezări umane. 

Săptămâna are tot 7 zile, ziua tot 24 de ore. Diferența e că totul e făcut să pară încântător. Totul e până la urmă doar o chestiune de nuanță:

A spoon full of sugar makes the medicine go down, the medicine go down...

Numai că the medicine e propria viață care se scurge inutil și iremediabil. Nu iți lasă timp de gândire. Îți ia ochii cu sclipirea-i de fațadă, ca imediat apoi să te înghită. Nimic nu e așa cum pare atunci când privești din afară. Dar vino, hai, mușcă din The big Apple, iar fața subit ți se va schimonosi când vei vedea că măru-i putred. 

New York e în primul rând un port. De jur împrejurul Manhattan-ului e o vastă întindere de containere multicolore începute pe ici-colo de rugină. Orașul în sine e destul de limitat, și nici pe departe așa de glamourous cum e făcut să apară în toate filmele sau fotografiile pe care le-ai fi văzut vreodata.



2 comentarii:

  1. Vrei sa spui tu ca gogosile alea pe care le mananca politistii in filme NU SUNT BUNEE? :|

    RăspundețiȘtergere