joi, 30 ianuarie 2014

Buyer, beware!

Zicală folosită în mod uzual aici. E cu atât mai adevărată cu cât money make this world go around. 

Buyer, beware: atunci când cumperi ceva din magazin, atunci cand primești restul, atunci când primești un telefon de la un număr pe care nu îl cunosti, atunci când există reduceri, atunci când... oricând, de fapt! E o cursă continuă între păcăliți și păcălici. Asta e premiza de la care e pornești.

De ce spun asta... Prima mea zi în Americi, abia aterizată după drumul de +15 ore. În mod normal, aș fi putut lua trenul din aeroport și aș fi ajuns imediat acasă. Dar... ceva s-a defectat, iar trenul nu putea fi oprit în gara aeroportului. Așa că a trebuit sa iau un autobuz până la cea mai apropiată gară. Am ajuns la cea mai apropiată gară. Am luat bilet la tren. Am ajuns pe peron. Am verificat de 3 ori că sunt pe peronul potrivit. Am constatat că aveam cu 5$ mai puțin la restul primit. Pe atunci nu știam de Buyer, beware! Asta am aflat-o mai târziu, după câteva zile. Se înțelege de ce am fost lesne de păcălit, nu?

Fără legătură cu titlul, șoferul acelui autobuz a primit cuvinte de ocară de 2 ori în 5 minute cât a durat drumul meu, pentru simplul fapt că nu le-a permis accesul celor care nu plăteau. Dacă stau să mă gândesc bine, Buyer, beware! m-a prins totuși din urmă și în scurta mea călătorie cu autobuzul. Autobuzele par să fie echipate cu automate care înghit banii, dar... nu scuipă rest! Așa ca nu am ratat ocazia unică de a mai pierde încă 50 de cenți :))) 

Toate astea au fost pe post de Welcome to the United States

Buyer, beware...

2 comentarii:

  1. cred ca "tzepareala" e la moda peste tot. daca nu furi ceva nu esti in ton cu vremurile. ce sa zic... beware hun!

    RăspundețiȘtergere
  2. Asta e valabila peste tot intr-o masura mai mare sau mai mica. It could very well be: Welcome to this world :)

    RăspundețiȘtergere